3 Mayıs 2009 Pazar

Sevgili Taşkışlalılar,

Fakültemiz içinde sözleşmeli olarak hizmet veren Cafe da Fresco ile ilgili, Öğrenci Temsil Kuruluna gelen şikayetler sürekli artmaktadır. ÖTK olarak, bahsi geçen işletmenin sözleşmesi devam ettiği için, bir çok yanlışa göz yumduk, karşılıklı saygı çerçevesinde bugüne kadar attığımız adımlarda dikkatli ve ılımlı olmaya özen gösterdik.

Ancak, bizim ılımlı ve sessiz bekleyişimiz Cafe da Fresco tarafından "meydanın boş olduğu", üniversitemizin diğer kantinlerindeki fiyatlarla karşılaştırılamayacak fiyatların uygulanabileceği, sağlığımızı tehdit eden -ve geçen sene bu nedenden dolayı bir hafta süreyle ceza aldığı- koşullarda gıdalar istiflenmeye ve pişirilmeye devam edilebileceği yönünde anlaşılmış veya yorumlanmıştır.

Bununla da yetinmeyerek, var olma nedeni öğrencilerden kazandığı parayı onların çalışmalarına destek olmak için kullanmak yerine öğrencilerden esirgemiş, -kendisinin de söylediği gibi- yaptığı satış miktarıyla neredeyse dört aylık kira bedelini çıkardığı Geleneksel Taşkışla Şenliğine bile destek olmamış, hakkı olmamasına rağmen şenlik için anlaşılan yemek firmalarının çalışmalarını engeller yönde bir tavır takınmış ve bu nedenle de şenlik komitesinde canla başla çalışan arkadaşlarımızın emeklerine büyük saygısızlık göstererek Geleneksel Şenliğimizi tehlikeye sokmuştur.

Taşkışlanın gerçek sahipleri!
Bize hizmet vermek dışında hiçbir görevi ve bina üzerinde hakkı olmayan bu zihniyetin, Taşkışlanın aydın duvarları içinde yeri yoktur!
Hiç kimse ve hiçbir kurum üniversite öğrencileri ve öğretim üyelerini bu bağnaz zihniyetle sömüremez!
İşletmeler gelip geçicidir, ancak Taşkışla mensupları, Taşkışla var olduğu sürece buradadır!

Kendine Taşkışlalı diyen herkesi Cafe da Fresco'ya karşı bir olmaya, oradan artık alışveriş yapmamaya çağırıyoruz!!!


Fakülte Öğrenci Temsil Kurulu

4 yorum:

  1. Arkadaşlar hepinize herşey için teekkürler...

    Bu konuyu artık ciddi bir şekilde eleştirmeye başlamamız çok güzel birşey... ama sanırım okulda bahçe gibi herkesin toplandığı bir yerde toplantı tarzında birşey yapılmalı ve burada yazılan eyler aynı ekilde anlatılmalı... çünkü maalesef öğrencilerin çoğu hala bu konudan habersiz ve maalesef internette mail veya facebookta mesaj olarak iletilen eylere dikkat edilmiyor sanırım... okulda toplansak...

    YanıtlaSil
  2. bence kişilerin günde saatlerce edindikleri allah vergisi rızklarıyla oynamanız çok yanlış olmuş. herkesin derdi geçinebilmek. o adamlar da içlerindeki kötülükten bunları yapacak değil ya.. onlar da biliyor ekmek aslanın ağzında. harıl harıl çalışıyorlar. sırf bu yüzden daha hoşgörülü olunabilir, çaya 15 krş fazladan verilebilir. sağ duyumuzu kullanırsak her üşün üstesinden gelebiliriz. teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. son yorumu tesadüfen gördüm, cevap yazıyorum ama tahminimce yorumu yazan kişi bunu görmeyecek bile, "sırf bu yüzden çaya 15krş fazladan verilebilir" de ne demek. çaydan 15krş az alan yerdekilerin kazandığı şey ekmek parası değil mi? yapmayın lütfen, bile bile kazık yemek insanların hoşuna gittiği için şu an böyle bir tekelden hizmet almak zorunda kalıyoruz sanırım. nasıl böyle bir şey yazılabiliyor, bunu taşkışla öğrencisi yazmış olamaz diye düşünüyorum, öyle umuyorum. yoksa yazıklar olsun.

    YanıtlaSil
  4. sevgili aslıhan, cevabını tesadüfen gördüm. aslında çok sevindim. şu anda çayı 25 kuruştan içtiğim bir çay ocağından msj atıyorum. wireless bile var. yani, fresco 25 kuruş kazık atıyor. lakin bu mantık yanlış. eminim sen de farkındasındır.

    tekel olmasından ötürü istedikleri fiyat artışını yapabilirler. zalim olanları vardır, normal düzeyde olanları vardır. fiyat kıranları bile vardır. lakin taşkışlada çay içmek bir ayrıcalıktır. burada okumak ayrıcalıktır. ayrıcalıklara sahip olmak ödün vermeyi gerektirir. bu ödünleri mali açıdan veyahut diyet olarak değerlendirebiliriz. taşkışlanın statüsü farklı. gemi inş gibi değil. prestiji farklı. çaya verilen extra 15 kuruş ödenen diyetin yanında solda sıfır. küçük burjuva solcusu mızmızlanması.

    misal starbaks. bir statü göstergesi. kahvesi pahalı. öyle bir türk kahvesi yaparım ki kahve anlayışın değişir. lakin, statü gereği bana değil, starbaksa gitmeye devam edersin. haklısın da. üstelik ben para da istemiyorum.

    starbaks ve türevleri statüsü gereği tekelleşir. benzer kahveyi fiyat kırarak satan ve hatta daha kaliteli, lezzetli kahveler yapan firmalar bu tekel karşısında tutunamaz. illüzyonik bir etki. starbaks öyle bir dünya yaratmıştır ki gözün görmez kurukahveci mehmed efendiyi!

    bu minvalde bir statü gereği diğer kantinlerden farklı olması gereken fresko bir çeşit gerekçeyle farkını ortaya koymuştur. eminim ki masraflar değildir bu fiyatın nedeni. esas amaç fiyata yakışan müşteriyi almaktır, kazanmaktır. yaniii, statü atlamış taşra insanını ve doğuştan üst statüdeki insanları.

    yaniii, 15 kuruş fazla para ödememeyi bir hakmışçasına toplumsal bir lince dönüştürerek bir firmayı karalama amacı güden insanları önemsemez. almayın kardeşimmm der. bu doğru mu bu da yanlış. bence yarım çay yapmalı sizin için. bardağın dolu tarafını görmeyi belki de bu sebeple anlarsınız:)

    esas takık olduğum mevzu, ilk mesajda belirtmediğim, bi üstte belirttiğim toplumsal linç. bir sıkıntın varsa almazsın. bunun propagandasını ağlak tonda yapmazsın. 15 kuruşun derdine düşmezsin. çay içmezsin mesela bu en büyük tepki olur. gel gelelim starbaksa girersin. şaka maka geçen starbakstan çıkarken görmüşler seni?:) ki konu bu değil. şu 15 kuruş. statüsü gereği fiyat farkı koymayı uygun gören bi firmayı boykot etmek.

    doğru mu?

    YanıtlaSil